Tuesday, January 30, 2007

Ucapan

Assalamualaikum,

Semenjak 10 malam lebih tadi, mata saya kerap memandang jam dinding. Tak sabar menanti jam 12 malam. Kalau dia pulang awal, nampaknya tak jadilah surprise ni. Beberapa minit sebelum jam 12, saya menaip sesuatu dan menunggu masa utk detik 12 malam. Elok aje masuk 12 malam, saya pun hantar sms tu:

HAPPY BIRTHDAY

Tak lama tu, berbunyi handphone saya. Lebar saya tersenyum. Tak sangka dia nak call plak hehe.

Happy birthday!! ucap saya

Er..baru 11.59 la (Dia dalam keta ni)

eh dah 12 dahlah

ha, baru 12... (jam kami tak sama, cit..sabor ajelah).

hehehe...dah bertambah tua

alah 33..tua apa...Nak bagi hadiah apa?

*&^%%%$$% (shhh..tak leh citer ni)


ada ke *&&%$$##, dia gelak. Saya pun gelak

Kat mana ni?

Nak balik dah, baru lepas bayar bil

belilah kek ke kot2 kedai bukak lagi (ada ke kedai kek masih bukak 12 mlm?sajalah tu) . Kemudian perbualan kami stop.

Jadi, Entri ni khas untuk SUAMI Kaklong terchenta,

SELAMAT HARI JADI SAYANG
I LUV U SO MUCH. I HOPE U LUV ME and OUR KIDS MORE :D

TIGA PULUH TIGA dah ya bang...

Doa Nor;

Moga panjang umur supaya kita boleh meniti hari2 tua bersama, ingat lagi abang tanya umur kita dah 50, nak gurau senda lagi tak? Off course la...Nor nak gurau senda ngan sapa lagikan. InsyaAllah ya...
Moga kesihatan abang baik sentiasa. Tak sanggup tengok abang menanggung sebarang penyakit;
Moga murah rezeki abang sentiasa ;
Moga menten hensem pada mata Nor sentiasa;
Moga amal ibadah abang bertambah sentiasa;
Moga abang menjadi anak, suami dan bapa yang bahagia sentiasa.
Moga abang jadi insan berjaya dunia dan akhirat. Amin.

31 comments:

zz said...

moga pjgn umo hubby kak longg

Anonymous said...

Tercuit hati sya..m'baca entry k.long kali ini.. kasih syang & penantian seorg isteri mnuggu puk.12am utk "wish befday" pd suaminya yg k 33thn (aikk..still young ok) .Sya hrap k.Long & fly.b'bahgia selalu.Peace!
Letak ler befday pic..K.Long..:p

Rgds.Ila

Am said...

amboi siap tunggu lagi ya, isteri Am pula siap kejutkan Am kalau Am dah tido dan bawa kek yang entah bila dia beli hehehe

Semuga hubby syikin panjang umur

Mr PenyuBiru said...

*&^%%%$$% (shhh..tak leh citer ni)

ada ke *&&%$$##, dia gelak. Saya pun gelak

hmm..bahasa kod yg berbeza utk bende yg sama.camne ekk.hehe..

kaklong said...

salam,

zz: amin.tq

Ila: tima kasih utk doa tu. amin. Peace!!birthday pic? hehe..dia tak bagi letak gambornya..

Am; mmg tunggu sbb dia lum balik lagi :D. wah, bagusnya isteri am buat surprise birthday cake!! tq doakan suami saya.amin

MR penyubiru: ahhaa..tak kisahlah kod nya sama or idak, yg penting kami faham maksudnya ahhaa (sbnrnya tak terfikir nak copy n paste kod pertama tu )

RaFFLeSiA MeRaH said...

hepi besday buat hubby akak, moga kekal bahagia sebagai pasangan yg ideal...nak pinjam doa akak kat bwh tu leh tak...sy tgh cari idea nak wish besday fiance x lame lagi ni, kalo x bg hadiah pun x per kan...janji kita ingat....

oren said...

hepi besday la jugak...

kaklong said...

salam

RM: tq. Allah..amiklah. akak izinkan. ha ah,betul, yg penting ingat. akak ni tak keroja, mana nak bagi hadiah.. yg penting cinta n sayang tu bertambah kan kan kan

Oren: tq so much ya..err..tak de blog dah ke oren?

cikdinz said...

hepi besday to husband kak long.
semoga panjang umur dan dimurahkan rejki.
semoga bahagia bersama keluarga hingga ke akhir hayat.....

kaklong said...

salam,

cikdinz: amin..tq so much.

blackpurple said...

Tahniah. Selamat Ulang Tahun ke 33 buat abang dot dot dot.

Semoga kehidupan seterusnya dirahmati, diberkati dan diredhai Allah.

Izhal said...

wuish lawa blog baru ;)

selamat ulang tahun ke-33 buat suami puan... saya aminkan je doa en blackpurple tu...

kaklong said...

salam,

bP:ABG dot dot dot??? hehe..tersenyumlah suami saya dipanggil abang dotdotdot tu. amin.tima kasih doakan ya

Izhal:lamanya tak kemari. tq sudi jenguk lagi. tima kasih atas ucapan n doa.

ummibatrisya said...

salam,

hapi bday untuk hubby syikin. semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. semoga keluarga syikin sentiasa bahagia. Amin.

hadiah bday tu kategori sx ke? he3x.

NBK466 said...

Happy B'day buat K.Long daripada Abg Long (den pun sullung gak tau..) Lagi satu den tak faham..naper kena ucap b'day ngam2 pukul 12:00tgh mlm...Macam le exectly masa tuh kita dulu keluar dari perut ibu...hu..hu..hu..

yus said...

Selamat Hari Ulangtahun ke 33 buat hubby akak. Semoga setiap doa akak untuknya termakbul..Aminnn

zino said...

selamat hari lahir utk cik abang tu..

semuga bertambah murah rezeki..sihat tubuh badan dan di permudah segala urusan..

kaklong said...

salam,

Ummibatrisya: amin..tq atas doa2 tersebut. hadiah tu? uish..jauhnya ummi,hahaa.

nbk: tima kasih. err..itu birthday suami den..tunggu jam 12 tu sbb birthday dia ari ni (30hb) dan sblmn jam 12 tu masih 29hb. Konon2nya nak jadi org paling awallah greet ucapan birthday tu hehe.

yus n bro.zino: tima kasih dan amin...:D

13may said...

moga panjang umur dan murah rezeki untuk hubby KakLong:)

simah said...

romantik jugak syikin kita ni yea.. selamat hari jadi utk suami syikin yg tercinta..

semoga panjang umur dan murah rezeki selalu..

kaklong said...

salam,

13may: tima kasih atas doa tu ya

simah: romantik??haha..mana ada. err..itu dah dikira romantik ke?
ni kena belajar dr SImah ni :D

tima kasih atas ucapan dan doa tu ya :D

Zakiah said...

romantika de amour la entry kak syikin kali nih.

saya tak reti la macam gini. Ajar sket bley. Heheheh.

Kak Lady said...

Happy Birthday buat suami Kak Long...moga panjang umur, murah rezeki...& moga sentiasa bahagia bersama famili tercinta...

Samalah ngan kak lady...mesti nak jadi orang pertama yang wishkan hubby Heppi Birhtday...tepat2 jam 12.01 terus antar sms...heheh

lindosh said...

eheh epi besday wat hubby kak long tu.. baru 33.. muda agik.. ekeke moga dimurahkan rezeki

tuan tanah said...

Selamat panjang umur dan dimurahkan rezeki buat suami Kak Long, dan Kak Long-Kak Long sekali sefamily. :)

Azer Mantessa said...

yang part hadiah tu ... hehehehe

:D

Azwa said...

Kak long,

salam...wah...romantisnya pasangan nie...ehehehe. anyway selamat hari lahir la kepada asben kaklong itu...saya aminkan doa kaklong, semoga segala yang didoakan akan dimakbulkan insyaAllah.

33...muda lagi berbanding ngan kita yang dah nak masuk 18 tahun nie hahahaha....

ILA said...

k.long..ada dpt e-mail tak smalam..???

Kaklong said...

salam semua,

Ya Allah, rasanya dah jawab semua. awat tak masuk ni. blogger.com ni mmg nak kena.

zakiah: hehe..camni kira romantika de amour ya? nampaknya awak lagi romantik drp akak, akak yg kena belajar drp awak ni :D


Kaklady: betul2 tu kak betul, tak bestlah ada org dahului kita wish birthday kat suami kita. tq atas ucapan dan doa tu ya. amin.


lindosh: senyum nanti suami akak bila awak puji dia muda hehe. tq atas ucapan n doa tu. amin.


TT: tq atas ucapan dan doa tu.amin

Bro. Azer: amboi..amboi..amboi (tiru A.Ali) hehe. jauh tu...:D

Azwa: pasangan romantis? amin..tp time marah tu, marah gaklah hahaha. tq atas ucapan dn doa tu.amin.

er..baru hari saya tau yg 33 tahun tu lagi MUDA drp 18 tahun hahaha.gurau ya..

Kaklong said...

alamak, tertinggal Ila pulak. Ila, akak tak dptlah email awak. cuba email balik ya: widaad98@yahoo.com

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片