Monday, January 8, 2007

Kenapa camni ek?

Assalamualaikum,

Hmm..saya dapati, tiba2 saya menjadi seorang yang sibuk sejak kebelakangan ni hingga saya sukar nak meluangkan masa lama2 depan pc n blogging terutama melawat blog kawan2 yang berderet kat sidebar ni, itu lum termasuk blog yang saya belum sempat masukkan kat sidebar tu. Apa puncanya? saya tak dapat pastikan, tapi perkara ni beransur terjadi sejak Ramadhan lepas. Yang pasti, saya dapati sukar untuk blogging. Maaflah banyak2 kalau tak dapat hari2 jejak blog kawan2. Mula2 dulu, saya boleh lawat habis semua blog kengkawan yang ada dalam sehari, yelah, kawan blogger lum ramai. tapi sejak dah jadi berderet dan panjang kawan blogger ni, aduh..berhari2 baru saya dapat habiskan satu list blog kengkawan ni. Itupun, saya dah tertinggal banyak entries mereka. Maaf banyak2, terutama pada blogger yang baru tinggalkan jejak kat blog saya. Tambah pulak masalah internet seantero dunia baru2 ni, lagilah lembap nak blogging.
Dan oleh kerana saya hadiri kursus 2 hari pada Sabtu dan Ahad lepas ni, saya dapati tugas sibuk saya bertambah..ayok!!! La ni, saya nak kena study sikit, so tak leh nak blogging memanjang. Ni pun curi waktu sikit nak update terkini. Balut buku anak2 pun tak abih lagi ni..adeh. hari ni nak kena abihkan gak. tulah, weekend full sangat2. Camner jadi menteri ya?

16 comments:

ontahsapo said...

membawak budak agaknyer......?

Mr PenyuBiru said...

multitasking takpe...

RaFFLeSiA MeRaH said...

betul tu kak syikin, sy yg lum ader anak ader suami ni pun terbz benor...hehehehe, tapi kat opis ni tgk keadaan gak laa, kalo ader keje tu susah gak nak baca entry yg panjang2 tu, takat yg pendek cam akak nyer entry kali ni, boleh la nak bagi baca pehtu bagi komen, sy pun dah bertambah ramai list kat blog sy...tapi insyallah, skrg ni opis x byk keje sgt, bolehla legar2 kat blog2 diorg tuhhh...

oldtown~Smell the Roses said...

salam..bznya dia!akak keje ke skang?Hmm tula sbb nani punye list member2 blog tak pjg2, takut tak sempat nak g mlawat. hehehe..sabar jeklah kan?!

MAMARISYIA said...

tergelak bila baca komen Ontah!!! sesuka hati jer buat spekulasi!! Jangan kata shikin saya pun tak sempat shikin!! Dulu masa awal2 dulu boleh dikatakan semua blog kengkawan saya masuk sekarang ni kalau dah tak de keje sgt baru dpt!!

Alex Lacey said...

sama la kita MR, Syikin...tatau kenapa...sibuk pelik...
anyway, jadi menteri tak per, dorang ada kroni buleh tolong settlekan hehehehe..yer-yer jer akak ni...gurau jer...

yus said...

tergelak besar baca komen OS...haha

takpe kak, slow2, yus pun biasa masuk semua blog dalam list tu, tapi tak sempat bagi komen pada semua. Duduk rumah pun busy gak kadang tu. Cuma akhir2 ni mood update tgh naik sikit..hehe

Shami said...

sibuk ka he...he, saya ni bab balut buku anak2 siap buat arahan deper balut sendiri...tolong tengok jer...he..he dah pandai dah itupun beli ready made ja..he..he

sebab tulah nama blogger saya sikit, sebab tak sempat nak lawat...kalau dah lawat kadang2 terlupa pulak...he..he teruk betui...mana yang rajin menyinggah kat blog saya ingatla, kalau jarang tu saya terlupa...maaf ler ..hendaknya..

menteri tak po orang siapkan..sumer..cuma buat penyudah ja...boleh kerah sana..sini...he..he betui dak...

Zakiah said...

orang glamer ler katakan. Heheheh. Tu belum lagi nak tengok fotopages masak masak yer tak. heheh.

Azer Mantessa said...

camner jadi menteri? hehe

tok sah dok risau sgt la pasai blogging nih :-) ada masa kita blog :-)

Mama Sarah said...

sibuk study pulak. sungguh sibuk nampaknya. that's a good sign, drpd duduk rumah goyang kaki, lebih baikllah bergerak, yea tak?

Ayu said...

saya pon mcm akak.. terkejar2.. mana nak kejar date line keje hehe mana ank jenguk blog kengkawan.. blog akka ni pon haaaa baru hari ni sy baru bleh jengah ni.. aduhaiiiiiiiii

kim salam mak akak yer :)

NBK466 said...

Manggai...ramai eh bloggers yg dilinkkan....al-maklum ler PUAN PRESIDENT (MASK)... den yg 1/2 listing pun kekadang ada yg termiss..

sya said...

aik ada citer2 nak jadi menteri ke?

Zareda said...

syikin
zar pun dah mula rasa kalut kat opis ni. tahun ni scheduled memang full. Asik out station. esok nak pergi melaka plak. mana nak tengok home work anak lagi, mana nak urus rumahtangga lagi.. hehehe

Pisces said...

yer la.. dah panjang list nie, mmg tak sempat nak jengah semua.. mana yg sempat jer la.. kalau sempat kang, baca la n3 yg lepas2 tu sekali, pastu komen all in 1.. hihihi..