Wednesday, January 3, 2007

Selamat Tahun Baru

Assalamualaikum,

SELAMAT TAHUN BARU SEMUA
Moga segala azam yang ditanam akan berjaya dipenuhi

Sempena tahun 2007 ni, saya pun berpindah ke blog baru.
Kenapa tak menten blog lama?
Sebab blog lama tak boleh ditukar kepada beta version ni (dah tak de beta punkan). Banyak kali cuba, tak boleh gak. Apasal entah. Suka pulak ngan blogger versi baru ni. Tu yang buat blog baru ni. Tetapi, yang lama tu tak dibuang, insyaAllah. Dikekalkan. Sayang nak dibuang, ada 220 entri semuanya.

Nama profil saya pun baru: Kaklong (KL)
Kenapa tukar?
Sebab saya selesa dengan panggilan ni.Bahkan ini memang panggilan saya di kalangan adik beradik, mak dan ramai saudara mara bahkan saudara mara suami termasuk mil dan adik ipar.

Azam kaklong tahun ni?
Ada beberapa azam, tapi tak mo cakap dulu, nanti dah tercapai, baru bagitau yep.

Citor rayo aji den nanti kemudian yoo. Ado suko, ado sodeh sikit.

8 comments:

honey mj said...

nama kak long tu serupe ngan nama panggilan anak akak yg sulong - kak long gak!

happy new year syikin! may it bring new hopes and prosperity to u and family...eh eh cam raye cino jerk bunyinye..hehehe

Syikin said...

Salam:

Kak Honey:

hehe..biasalah gelaran anak sulungkan

tak kisahlah, yg penting mendoakan yg baik2 utk org dpt banyak pahalakan hehe

Kak Lady said...

Syikin...SELAMAT MENYAMBUT TAHUN 2007....moga tahun ini membawa seribu keberkatan bagi kita...

Kak lady ni jarang buat azam baru...selalunya...ingin memperbaiki diri ...menjadi insan yang lebih bertaqwa...dan ibu serta isteri yang lebih baik

yus said...

kak syikin, rasa lain pulak nak panggil gelaran baru kak long.

Selamat Tahun baru 2007...azam baru, 'rumah' pun baru semoga apa yang kak syikin cita2kan akan dimakbulkan..InsyaAllah.

tuan tanah said...

Salam.
Happy Nu year.

Mr PenyuBiru said...

Slmt Ari Raya AidilAdha n Slmt Tahun BAru.

aidura sofiee said...

syikin,

selamat tahun baru 2007. semoga Allah SWT merahmati hidup kita semua, amiinnn.

Kaklong said...

salam,

Kak Lady: amin..moga doa akak tu termakbul.

Yus: hehe..ikut sukalah yus nak panggil mana satu. tak kisah.

tq doakan akak. amin

Tuan Tanah (TT): selamat berkenalan. Terima kasih

Mr Penyubiru: salam kenal. selamat juga untuk Mr.PB.

Aidura: Amin...