Wednesday, February 21, 2007

Paksa diri

Salam semua...


Ni kes paksa diri untuk update entri. Kaklong rasa dah boleh tau SEBAB UTAMA kaklong nak berhenti blogging sementara waktu, dan sampai satu tahap kaklong fikir nak BERHENTI TERUS aje blogging ni. Eii..tak kuasa rasanya. Tapi, kaklong memang tak de mood langsung nak story apa sebab utama tu sekarang ni. Tunggu cool down sikit, baru kot nak story apa yang sebenarnya terjadi.


Terima kasih pada semua yang beri ucapan harijadi dan doa2 yang kaklong aminkan setiap satunya. Kaklong ada jenguk blog kalian walaupun tidak hari2, cuma tak tinggalkan komen. Bimbang nanti, kaklong tinggalkan komen kat blog org ni, kat blog orang lain tak tinggalkan komen pulak (kes tak de moodlah ni). Ni kira nak bagi adillah kat semua.

Terima kasih sekali lagi jika masih rajin menjenguk ke sini. InsyaAllah, mood kaklong dah pulih macam sediakala barulah akan mengganaz kembali huhuhu.

p.s. Nbk..lantiklah orang lain jadi Presiden MASK hehehe. Err..sapa nak tau makna MASK tu apa, kena tanya nbk :D.

32 comments:

cikdinz said...

sama lah kito...

Honey MJ said...

akak pun dah lama tak update post. idea nak tulis pun takde, mood nak nulih pun takde abis tu camno?

err..selamat kembali berblogging

p/s; hati akak tersayat pilu baca kisah 2 beradik kecil dibunuh emak sendiri...apa nak jadik ngan dunia nih?

Anonymous said...

saya cadangkan begini: untuk memulihkan mood yang tak berapa baik tu, makan cheese cake, pekena teh-o-panas. kemudian ceritakan pada kitaorang, apa perasaan yang dialami sebaik saja menyuap cheese cake itu masuk ke dalam mulut.... nyum nyum nyum..

Kak Lady said...

Hehehe...Kak Long harap2 mood tu akan pulih kembali untuk membolehkan kita membaca semula crite2 kak long...

D said...

tak pe, take a break if u need it. tapi according to my fren, blogging ni sebenarnya banyak pahala bila kita share cerita2 yang boleh tolong perbaiki perjalanan hidup kita. Wallahu'alam. jangan taksub udah le...

Mama Sarah said...

curious jugak nak tahu kenapa kaklong nak berhenti berblogging. saya pulak - fikir bila tiba masanya, saya akan buat password protected kpd blog saya. hanya pembaca tetap akan diberi kebenaran pada ketika itu.

inqilaab said...

oh kakak.. saya belum berkesempatan jumpa kakak. saya sangat2 mahu jumpa kakak. Saya akan ke uia lagi. Nanti saya hubungi kakak.

Kaklong said...

salam,

cikdinz: saya ni slowly warming up :D

KakHoney: tq. tp malasnya masih lebih lagi ni.

pasal anak2 tu, saya yakin ibunya mengalami depression sampai tak ingat apa yg dia lakukan. mmg kena jumpa pakar kaunseling ni..

Dr. NBB: wow..satu cadangan yang baik tu. :D. insyaAllah, saya akan citerkan bila mood bagus punya :D

KakLAdy: tq so much ya. akak ni very supportive.

d: betul sangat2 tu D. melalui blogging kita boleh jadikan ia medium utk mendidik masyarakat..tinggal lagi tak semua org suka baca entri yg berat2 memaksa diri berfikir mengenainya.

MamaSarah: believe me..u will laugh bila baca my reason nanti. :D. tp nantilah ya, bila mood betul2 bagus baru nak citer. ni baru warming up ni..
eh, mama dah start menerima komen bukan2 ke?

Inqilaab:ada rezeki kita jumpa. insyaAllah. minggu depan rasanya akak akan ke uia.tp tak tau bila harinya.

oren said...

apapun, take care yer..bila dah ok, sambung jek cerita...

marlinabaharom said...

sikin.. cerita cerita lah lagi.. rindu nak baca kisah anak anak. or kalau ada masa nanti sikin call saya k! cemana progress mencarik kerja?

Kopi Suam said...

kalau ada masa dan idea tulis lah...jgn sampai blog ni bersawang sudah lah...

RaFFLeSiA MeRaH said...

jgn ler terus kunci blog ni yer, ader masa, mood dah ok, aktif balik yerk...kitorg suker ngan akak nyer blog ni, alaa...akak type pependek pun takper...kitorg terima jer kak...hehehehe...kalo akak xder, x best la dunia blog ni kak....betul nih...sy dpt rasakan...

Inqilaab said...

hoho.. kakak, saya tidak akan ke uia untuk satu tempoh. ini adalah berita yang tak best.

bila saya ke sana, mungkin kakak boleh tunjukkan arah mana mahligai kakak..

Bie said...

akak...apa yg dah terjadi???
dh byk sgt bie missed cite akak...

Anyway Bie doakan akak sihat2 dan gembira sokmo.

cikdinz said...

warming up yeik.
sy lambat panas sket.
tp kalu orang buta sy hati panas, memang menggelegak punya....

Kaklong said...

Salam,

Oren: tq so much for the support. insyaALlah, akan story punya hihi

MB: insyaAllah akan cerita. ni tgh warming up balik ni, gi blog kengkawan bagai, tp dlm pada tu ada rasa menyampah pulak ngan blog sendiri..itulah masalahnya.kerja? lum dipanggil interview lagi..doakan ya

KS: tq so much. hehe...bab bersawang tu tak berani janji

RM: tq suka ngan blog akak yg ntah apa2 ni. RM suka, tp mungkin ada org lain tak suka. cita rasa org berbezakan. InsyaAllah akan terus menulis wlwpun mungkin tak sekerap dulu..tq again for the support.

Inqilaab: laaa..ya ke, tak pelah. InsyaAllah ada rezeki kita jumpa juga.

cikdinz: tak pe..layan panas tu dulu, nanti slowly sejuklah ia..

Kaklong said...

alamak, Bie tertinggal pulak. sori ya Bie. hmm..adalah yg terjadi, takpe, nanti mood betul2 kaw akak citer ye :D. tq doakan kesihatan kami sekeluarga

kc said...

kaklong; u're being tagged by me. jangan mare k. baca jelah blog cheq tu baru underscooted.

13may said...

MASK tu hapa???
hehhe...

blackpurple said...

Menulis entri ini serupa seperti seorang komposer lagu juga. Bila ada ilham banyaklah lagu terhasil. Bila ketandusan ilham menyepi.

Blogger juga insan seni..he he he...

Kaklong said...

salam,

kc: hihi..ni betul2 nak suruh saya warming up balik ni.

13May: alahai, nbk tak mai sini lagi ni. kalau tak mesti dia tolong jawabkan hihi. MASK tu, MAJLIS ANTI SAWANG KEBANGSAAN. Dialah duk gelar akak camtu sbbnya dulu blog dia selalu bersawang, jd akak suka tanya bilalah nak update blog dia tu, tu yg dia gelar akak Presiden MASK hehe.

BP: hihi..setuju ngan pendapat ni

simah said...

lama syikin tak updTE blog ramai dah rindu kat syikin.. :0)

oldtown~Smell the Roses said...

Welcome back Kak Long!!! Hmm..Nanipun curious nak tau..naper ek?!

Pisces said...

wah dah update.. lama tak baca blog akak nie..

sorry terlambat wish.. happy belated besday kak..

Azer Mantessa said...

wah ... ada org mention cheesecake ... ni yg tak tahan nih :D

NBK466 said...

Syikin...itu jawatan aaa..MASK aa... seumur hidup punyer.. Tiada K.Long tiadalah MASK...hu..hu... hu.. Semoga MOODnya dapat dipulihkan semula oleh bomoh2 yg bertaraf ISO9001...he.he..he..

Kaklong said...

salam,

Simah: rindu? alamak..sapalah saya org nak rindu ni hukhukhuk

Nani: hehe..tungggu....

Pisces: tima kasih atas ucapan besday tu. kalau tak sibuk, bolehlah jengah2 sini lagi ek..

Bro. Azer: cheesecake ni mesti feveret dessert ni.

Nbk: ha..yolah tu..siap nak guno bomoh2 laiy hikhikhik..

nUr@dDeEn said...

MASK tu hapa???
hehhe...

sama2lah kita rajinkan diri. kadang2 tu perasaan malas memang wujud tatkala nak menaip. :D

kaklong said...

salam,

nuraddeen: MAJLIS ANTI SAWANG KEBANGSAAN hihi. kononnya akak ni suka tanya org nape blog lambat update, makanya NBK beri akak gelaran Pres.MASK..

heheh..setuju ngan nuraddeen bab malas malasan ni

nenas said...

Kak syikin..sama rupanye birthday kita bulan February...Slamat Hepi Besday gak la utk akak ye!..Rajin2 la tulis blog...jgn malas cam saya ni..saya suka baca blog akak...

Kaklong said...

salam,

NEnas,tocey2 hihi. ni sbnrnya ada malas mahu bloggingla..alhamdulillah suka baca :D

ILA said...

Cakkkkk!!!!!Hai K.Long!!!!
Mak oiiiii...ila dtang komen dah 31 ler...
btw..Selamat Mengganas kembali:p
hehehkkkkk..;)