Thursday, March 8, 2007

Alah Blog ?

Salam,

Tak leh lelama ni, mengadap pc ni terutama blog buat kaklong pening kepala dan loya semacam.

Terima kasih kepada semua yang meninggalkan komen kat entri bawah ni. Mendoakan kaklong cepat sihat. Amin. Terima kasih banyak2. Sekali lagi maaflah tak jawab komen2 anda. Sebenarnya, dah lama nak bagitau sebab tak sihat ni, sejak kaklong buat entri "Paksa Diri" dulu, tapi duk berbolak balik nak bagitau atau tidak. Fikirkan awal sangat pulak nak bagitau. Tapi ari ni, nampaknya kaklong bukak citerlah. Kaklong pregnant sebenarnya. Dah nak masuk 9 minggu (esok, Jumaat, genap 9 minggu). Kaklong tau hal ni pada hari birthday kaklong (10 Feb), masa tu dah 5 minggu.

Kaklong rasa kaklong tak leh nak aktif blogging dah, mau pun blog hop. Sebelum2 ni, dah rasa mood on off aje nak blogging, tu yang kaklong announce dlm entri "Buat Sementara Waktu"(tak tahu masa ni dah pregnant) . La ni, bertambah teruk pulak rasanya terutama sejak Sabtu lepas. Agaknya kaklong alah blog tak? Tak taulah. Tapi yang pasti, tak leh ingat kat blog sendiri mau pun blog orang lain. Pening kepala semacam dan loya jadinya. Itu style mengandung pun ada ka???

Kiranya dah terjawablah ya semua persoalan. Nani, dah taulah ya napa akak senyum simpul masa baca entri "Good News" awak lama dulu :D. Oren dan Luna, mmg Alia nak dapat adik dah hihi. Azwa, dah terjawablah ya apa sakit saya hehehe.

Pada yang rajin datang ke blog ni, terima kasih banyak2lah sudi datang lagi walaupun kaklong lama tak jengah blog anda. Kalau jenguk nanti pun, belum tentu tinggal jejak sbb tak leh lelama. Ana banyak fening lalatlah..

Ohh..kena stop dah, kalau teruskan gak, mau boleh muntah depan pc ni. Tak taulah berapa lama alah blog ni berlarutan. Ikutkan banyak nak citer, tapi nantilah ya. Pendek kata, tak leh nak mengganaz lagi... eeiii udah2, nak muntah rasanya ni, kepala tambah berpinor :(.

55 comments:

Inqilaab said...

Yey! Bertambah lagi bilangan umat... Alhamdulillah. Tahniah! ;-)

ILA said...

Wah!Wah!!!!! ari tu masa ila jenguk entry k.long yg lepas..habaq k.Long tgah tak sihat, t'lintas d hati juger.."entah2 k.Long tgah "ada" lagi nie"..
Aaarhhhh!!! ngupernya betullll!!!
Congratulation!!!!!
tapi takut satu ler...huhukkkk
takut pegnent kali nie..k.Long buat peel tak de mood nak gi blog lagi ler...wat naye jer...:(

ILA said...

ha! kan betul!!!!
time ila komen kat atas, tak baca abis lagi baca entry nie..
alahai...harap2 untuk smentara jerkkkkkk..alahan t'sebut...
"baby" kali nie demand x suka komputer kutttttt~~~~:p

kakLuna said...

tahniah kakLong...
murahnya rezeki Allah kurniakan pd kakLong..

moga dengan cahayamata baru ni, bertambah2 lah lagi rezeki dan bertambah mantap iman di hari2 mendatang... :))

Mummy Rizq said...

yea.. yea... another anak sedara coming soon! alhamdulillah... & congratulations! jaga diri elok elok...

Pisces said...

tahniah kak..

wah.. date 9 nie mmg best la.. esok akak genap 9 minggu pada 9hb jugak. samer la ngan sy, nanti bleh celebrate together.. :D

RaFFLeSiA MeRaH said...

tahniah kak...jaga betul2 adik alia tu tauuu...nanti jgn lupa sesekali update gak entry, kitorg nak gak tahu perkembangan akak, nak pulak time dah bersalin nanti, nak tgk babyyyyyyyyyyyyyy.....

NBK466 said...

Den ingatkan dah semua penyakit org mengandung den dah tahu....laa nie baru tahu ada pualk mengandung ALAH BLOG...dunia..dunia... Anyhow.. tahniah... What a special b;day gift for ya'..he..he..he..

cikdinz said...

acara pregnant beramai-ramai tahun nih..

Nelly said...

Alhamdulillah & tahniah Kak Long,

Patutlah Alia meragam ari tu rupa2nya nak dapat adik. Heehhe

Apapun Kak Long, jaga diri baik2. Apdet perkembangan kat kami semua.

Mama Sarah said...

tahniah :)

zino said...

jaga diri jaga kesihatan.. jangan risau pem blog tegar tak kan kemana2.. bila 2 datang mereka ni pasti ada.. hehe

lindosh said...

tahniahhh kak longggggggg.. takpe2.. byk kan berehat ok.. hehe :)

D said...

Congratulations! Congratulations! Congratulations! Teringat pulak kat member sorang tu. Baru lepas bersalin anak ketiga. Mak dia tak kasi bukak komputer lelama - takut bentan!! HeHeHe.. Semoga tabah melalui 31 minggu lagi!

oren said...

alhamdulillah...

tapi ada gak org mengandung alah pada blog? memang 'advanced' betui baby baru nih..ekekekke...

take a good care...and congrats again..

bleh konvo ngan baby baru nanti..yeay!!

Helena said...

Congrats!!! jelesnya tgk orang lain dah nak masuk 5 orang anak.. Helena mmg nak 5-6 anak tapi tak laratla.... Ni 4 orang pun dah pengsan... haha...

kak long jaga diri ye.... manja2kan diri.... kak long teruk ke morning sickness.... time ni la kita boleh demand yg bukan2.... haha...

take care dear.....

Apple Pie said...

Tahniah buat kaklong. Kalau dah alah, jgn dok dekat dgn pc. Kang tak pasal2 pc tu merasa muntah akak aahhahahaha.

Take care yach.

Bunga Rampai said...

Salam,

Alhamdulillah dan tahniah buat KakLong sekeluarga. Doa saya moga selamat sehingga melahirkan cahaya mata.

Jaga diri ya :)

yus said...

Tahniah sekali lagi kak...

Ada juga alah blog yer...tersenyum simpul yus baca.Apa pun moga semuanya selamat.

Yea!! Alia akak pun dah nak dpt adik..hehe

ontahsapo said...

kena tukar lay out blog ni, baru tak muntah...heheh

Am said...

tahniah dari Am.....

Ramai pulak kawan-kawan Am dapat anak tahu ini termasuklah Am hehehe

alinlai said...

ehhh tahniah ummi :) bertambah umat Muhammad...take care jgn muntah dpn komputer payah plak nak cuci ke ke ke...

13may said...

tahniah kak Long....
jaga diri bebaik:)

salam.

Sastri said...

tahniah kak... jaga diri dan baby baik2... :D

blackpurple said...

Tahniah..Tahniah..Tahniah.. Syukur akan bertambah lagi ummat Muhammad.

mki said...

Lady Syikin,

Tahniah.

Nak boy ke girl? Jaga kesihatan baik-baik.

simah said...

tahniah syikin.. bertambah lagi la anak anak syikin yg comel ni :0)take care :0)

Azer Mantessa said...

Wah … pregnant :D

Jaga diri baik2… tu pinggang nak kena jaga … tok sah dok ngadap puter pun takpa … kami paham … congratulations

:-)

kasutVINCCI said...

kak long, tahniah. Eh, nanti pantang bukan dlm bulan puasa kan? Takde la mcm kv. Harapnya kita dpt menempuh tempoh kehamilan ni tanpa ada masalah. Take care!

aidura sofiee said...

tahniah and take care :D

Honey MJ said...

congrats kak long. patutlah dah lama tak bloghop ke sini rupa2nya ada isi, bagus punye!

alhamdulillah, take good care of yourself ye. rezeki tuh. ni nak citer psl pregnant ni. aritu, akak pun dah lewat seminggu lebih, punyelah saspen. anak yg kecik baru je setahun lebih rasanya belum ready nak tambah sorang lagi...tup tup baru last week red flag. lega tol.

agak2nya kalu akak peknen pun mmg tak larat nak berblog lah...mau termuntah tgk pc screen lama lama ek...

Anonymous said...

TAHNIAH DIATAS REZEKI YANG DIKURNIAKAN INI

loveujordan said...

mabruk!! tahniah!!

takpe nanti dah kurang alahan boleh sambung blogging, InsyaAllah.

jaga diri ye ....

KC sleepless said...

tahniah kak long. jaga dirimu baik2 yek. bila mabuk dah hilang boleh sambung balik blogging.

Anonymous said...

lame x pegi blog akak..hehehhe

Ella said...

tahniah buat kaklong :)

wah kita dok pikir2 nak membesarkan keluarga rupanya kaklong dah start dulu yer...:):)

ella pun mmg akan join sekaki lps dah settle sume nie.. insyaAllah

Hot Mama said...

Syikin! hhehee! Tahniah!Tahniah.. hmm same same la kita....

Ibu said...

congratulations.... take good care, ok?

p/s selalunya kalau pregnant, rajin masak jugak ker?

oldtown~Smell the Roses said...

Alhamdulillah...patutle tersenyum simpul ye!bila due akak?mcm lebih kurang je kita.hihi..Tahniah skali lg!

Titicaca said...

alhamdulillah..
many conratulationssssssssss...

take care, ok!
dah habih alah nanti jgn lupa sambung blog..

KAMATO said...

Tahniah, Tahniah, Tahniah.... Itu rezeki namanya

Lan Rambai said...

nak ucap tahniah jugak lahh...

Kak Lady said...

Kak Long...akak baru masuk blog ni ari ni...selalu masuk kak long tak update lagik...

Alhamdulillah...bertambah lagi rezeki kak long...& Tahniah

Take care....

Along said...

Kaklong, tahniah. Pasal muntah2 tu, Along pun tengah sama. Ni dah sebulan MC. Dah kena masuk spital ambik drip. Lemah sungguh. Walaupun bersyukur Allah bagi rezeki, sket2 nyesal pun ada jugak. Cukup tak larat. Sedih manjang.

Anyway, hoping muntah2 kita berdua tak melarat la yer. Mintak2 semuanya sihat kembali dan selamat. Insya'allah.

SitiNur said...

Alah Blog? Hehe. Dahsat betul cybermama alaf baru ni. Boleh alah blog lak ye.

Anyway, congrats Kak Long. Moga cepat baik dr alah. :D

tuan tanah said...

Alhamdulillah.

Jaga diri ya!

13may said...

salam kakLong....
saja datang melawat:)

Mr PenyuBiru said...

tahniah kak long! alah blog?? alah kat komputer kot.hehe. my wife dulu dari hari pertama pregnant sampai delivery pun still alah lagi.muntah jer.

MAMARISYIA said...

hehehehe...dah umumkan dah???apapun Kak Long Tahniah!!!!

syriaframe said...

Tahniah kak long,
Semoga semuanya selamat..dah ok nanti jangan lupa tulis semula yek...seronok laaa.kita pun nak juga tapi nampaknya masih belum ada rezeki lagi...

salam sayang
kopisuam

Azwa said...

Kaklong...

salam...ehem...alahan blog ek...kali pertama aza dengar jenis alahan camnie hehehehe. Anyway...tahniah...semoga kehamilan dipermudahkanNya. Kalau du kira2 EDDnya sekitar bulan posa kan...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

tahniahhhh..peknan erkkkkk...take careeee....

The Singa said...

tahniah...

jamri said...

tahniah.... rezeki...rezeki....

sya said...

Alhamdullilah.. tahniah..

Maaf kak long, kak sya ni dah terlewat tapi better late than never.

Moga kaklong sentiasa sihat selalu